Till webbshopen

Logga in
  • Handla skoltröjor utan volymkrav, levereras separat förpackade till eleven. - Mer info >
  • Kundservice: mån - fre, 9.00 - 16-00, tel 08 - 87 44 00

Kundservice

 

 

Kundservice

Kontaktuppgifter
Kontaktuppgifter

Är din skola intresserad av att beställa skolkläder?

Ring: 08-87 44 00
Mejla: kontakt@skolplagget.se
Faxa: 08-87 25 64

Har du frågor om din order eller vill reklamera en vara?

Ring: 08-87 44 00
Mejla: kundservice@skolplagget.se
Faxa: 08-87 25 64

Besöks- och postadress

Bryggavägen 117
178 31 Ekerö
Hitta hit!

Våra priser

Grundpris
Våra priser avser ett grundutförande, det vill säga ETT screentryck i EN valfri färg. Önskas ett annat sorts tryck än screentryck tillkommer ett tillägg utöver priset för grundutförandet, se priser för tillägstryck.
Priser för tilläggstryck

Tvåfärgstryck, screentryck +40 kr/ny färg
Flock från +40 kr
Brodyr från +50 kr
Applikationsbrodyr från +75 kr
Reflex +40 kr      

Se alla våra tryckalternativ här!

Individuellt extratryck:
Samtliga priser inkluderar tryck i en färg:

Litet namntryck 30 kr (max 25 tecken)
Litet namntryck i reflex: 45 kr
Stort namntryck 60 kr (max 12 tecken)
Stusstryck i en färg 60 kr (max 12 tecken)

 

Medvetna val för miljön

ECO - medvetet mode

ECO-kollektionen är tillverkad av 100 % ekologisk bomull eller bambu efter högsta miljöetiska standard från fiber till färdig produkt. Målet för företaget bakom kläderna är att bevisa en klädtillverkning ur ett hållbart perspektiv, från fiber till slutlig leverans. Produktionsprocessen och företagets övergripande sociala och miljöetiska ansvar gör att kläderna i ECO-kollektionen levereras med 85 % mindre koldioxidutsläpp.
Kläderna är certifierade och garanteras av Global Organic Textile Standard, Oeko-Tex 100 Standard och Fair Wear Foundation

Räkneexempel:
Skillnaden i koldioxidutsläpp mellan en ”vanlig” herr t-shirt i storlek large och en ECO-t-shirt är hela 89,79 %. Den ”vanliga” t-shirten belastar naturen med 6.574kg CO2 jämfört med ECO-tröjans 671g CO2.Med kläder från vår ECO-kollektion blir ditt val därför mer än ett val av just kläder. Du väljer dessutom att spara på jordens resurser och minska utsläppen av koldioxid - utan att behöva kompromissa på vare sig kvalitet eller design.

Frakt och leverans

Leveranstid

Leveransdatum bestäms tillsammans med skolan och vår normala leveranstid är 10 arbetsdagar. Leveranstiden gäller och beräknas från den dagen då skolan webbshop stängs (datum finns i webbshopen samt i informationsmaterialet). Det datumet är också sista beställningsdag. Antalet arbetsdagar beror dock på hur stor den sammanlagda ordern blir och kan förändras vid stora ordrar.

Leverans till skolan

Kläderna levereras till skolan separat förpackade, märkta med elevens namn och klass- eller programtillhörighet. Kläderna delas ut av ansvarig på skolan, vem som är ansvarig för kläderna annonseras/meddelas via skolan och finns även i webbshopen.

Fraktkostnad till skolan
Vid leverans till skolan är fraktkostnaden 25 kr per beställning och läggs på köpbeloppet direkt i webbshopen. Leverans till skolan innebär en lägre fraktkostnad samt färre utkörningar som skonar vår miljö.
Leverans hem
Som alternativ till leverans till skolan kan hemleverans väljas. Kläderna skickas då till elevens hemadress via närmsta ombud. Paketer aviseras med ett sms.
Fraktkostnad hem
Hemleverans via ombud kostar 79 kr per order.
Ångerrätt & reklamation

Ångerrätt

Du kan ändra ditt köp under tiden då skolans webbshop fortfarande ligger öppen. Kontakta oss snarast via telefon eller mejl. Efter påbörjad produktion och slutleverans gäller följande:

Eftersom ditt plagg är specifikt framtaget för dig kan inte ett tryckt och färdigt plagg bytas/lämnas tillbaka och därmed kan du inte ångra ditt köp*. Det är beställarens ansvar att själv säkerställa att rätt plagg beställs avseende storlek, färg, modell och ev. Tillvalstryck. Felaktig beställning kan alltså inte reklameras. Därför är det viktigt att du är noggrann vid ditt köp och tar dina mått enligt våra storlekstabeller och anvisningar samt kontrollerar din order innan betalning.

Storleksguiden hittar du på vår hemsida samt på samtliga produktkort i skolans webbshop.

*Enligt § 4.5 i Distans- och hemförsäljningslagen undantas Skolplaggets försäljning av skolkläder ångerfristen då varorna är producerade efter kundens specifika önskemål om utförande, så som tryck, färg och därmed inte kan bytas hos leverantören.

Reklamation

Ett plagg för reklamation ska vara oss tillhanda senast 7 dagar efter att varan mottagits.

Reklamera så här:

  1. Kontakta oss först via telefon eller mejl med ditt reklamationsärende. OBS! Reklamationer som skickas in utan en förestående kontakt med Skolplagget behandlas inte.
    Kontaktuppgifter vid reklamation:
    Mejl: kundservice@skolplagget.se
    Telefon: 08-87 44 00
  2. Skicka paketet till: Skolplagget, Elias Lönnrots väg 1. Returfrakten återbetalar vi om varan bedöms som felaktig.

Ett reklamationsärende tar mellan 2-4 veckor från det att vi tagit emot din vara till att ärendet avslutats.

Skadat plagg
Bedöms plagget som skadat från produktion eller under leverans ersätter vi dig i första hand med likvärdig vara, om det inte är möjligt återbetalar vi varans värde samt fraktkostnaden. Reklamera enligt instruktioner.
Fel plagg i paketet
Stämmer inte vår leverans med din beställning? Har du av misstag fått fel färg, fel storlek eller helt fel plagg ber vi dig kontakta oss inom senast 7 dagar. Men har du fyllt i fel storlek, gjort fel val i webbshopen kan vi tyvärr inte genomföra en retur eftersom kläderna är specifikt framtagna för dig som beställare*.
Restat plagg/slut på lagret

Om varan för tillfället är slut hos vår leverantör kontaktar vi dig snarast och erbjuder ett likvärdigt plagg. Alternativet är att invänta en senare leverans när plagget åter finns hos leverantören.

*Enligt § 4.5 i Distans- och hemförsäljningslagen undantas Skolplaggets försäljning av skolkläder ångerfristen då varorna är producerade efter kundens specifika önskemål om utförande, så som tryck, färg och därmed inte kan bytas hos leverantören.

Allmänna villkor

Genom att handla hos oss accepterar du våra allmänna villkor som refererar till våra kundservicesidor.

Priser

Priserna som är angivna i webbshopen gäller för unik beställare (läs skola) och köpare (läs betalande kund) och gäller under webbshopens hela giltighetstid.

Priserna är angivna inklusive moms och gäller för angiven kombination av klädesplagg och tryckalternativ. Priserna i webbshopen är angivna exklusive frakt och ev. betalningsavgifter.

Ångerrätt
Eftersom kläderna är specifikt framtagna för dig som beställare med unikt tryck och vi därmed inte kan byta/lämna tillbaka plagget till vår leverantör kan du inte returnera eller ångra ditt köp.
Reklamation och konsumentskydd
Om du får en felaktig eller felexpedierad vara kommer vi i händelse av retur att stå för transportkostnaderna. Vid tvist hänvisar vi till ARN (Allmänna reklamationsnämnden), vi följer alltid deras rekommendationer.
Leverans

Vi påbörjar tryckproduktionen efter att webbshopen stängts ner, därefter sker produktionen och leveransen sker I regel redan efter ca 10 arbetsdagar.

Om en leverans inte kan ske på grund av att varorna inte finns hos leverantörens lager (ditt plagg blir restat) eller om den blir försenad av andra orsaker får du ett mejl till den adress du angett vid köpet snarast möjligt.

Skolplagget.se kommer att leverera din beställning på det sätt som beskrivs under rubriken Frakt och leverans. För paket som inte blivit utlösta förbehåller sig Skolplagget.se rätten att debitera 50 % av köpbeloppet.

Kortköp
Vid betalning med kort via DIBS förbehåller sig Skolplagget.se rätten att kontrollera kortets giltighet, att utrymme för debitering av köpsumman finns och adressuppgifter på köparen. Skolplagget.se förbehåller sig rätten att neka köp.
Faktura

Vid fakturabetalning tillkommer en avgift från Klarna om 39 kr inkl. moms som erläggs direkt i webbshopen. För att handla mot faktura måste du vara minst 18 år och en förenklad kreditprövning utan kännedomskopia genomförs i samband med köpet. Din mottagaradress måste dessutom vara din folkbokföringsadress eftersom den automatiskt blir gällande som faktureringsadress.

Fakturan skickas separat i samband med att skolkläderna skickas till dig, ca 10 arbetsdagar efter att webbshopen stängts ner. Betalning gör du sen enkelt till angivet bankgironummer som står på fakturan senast 14 dagar efter leverans. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med tillåtet belopp enligt lag f.n. 50 kr samt dröjsmålsränta med 2 % per månad samt gällande referensränta.

Klarna konto
Ibland är det bra att kunna betala i sin egen takt. Med Klarna konto väljer du själv hur mycket du betalar varje månad och samlar alla dina köp via Klarna på ett konto och en faktura, oavsett antal köp.
Sekretess
Skolplagget.se tar ansvar för alla personuppgifter, som du lämnar till oss eller som vi får del av när du anmäler dig för köp. Uppgifterna används för bedömning, tecknande och genomförande av leveransavtalet och för att förvalta den kundrelation som uppstår härav, däri inbegripet riktade marknadsaktiviteter som organiseras av Skolplagget.se, för indrivning av utestående betalningar, bedrägeribekämpning och för att uppfylla lagenliga skyldigheter. Skolplagget.se lämnar inga uppgifter till tredje part. Begäran om insyn i dina personuppgifter kan du ställa till kontakt@skolplagget.se
Bolagsinformation
Skolplagget.se är ett affärsområde inom Screenteam AB Reklamproduktion. Org. Nr. 556457-6873
Beställning av skolans klädkollektion

1. Välja kollektion
Det är ni på skolan som väljer vilka plagg som ska ingå i er skolas skolkollektion. Ni blandar våra kollektioner fritt och väljer mellan att erbjuda alla färger som plaggen finns i eller att begränsa valet utifrån er grafiska profil.
2. Välja tryckteknik och placering
Till varje plagg behöver ni välja en tryckteknik och en tryckplacering för loggan. Om ni inte har en logga hjälper vi er att ta fram en, eller anpassa den ni har. Ni kan också välja att erbjuda namntryck som tillval eller andra extramotiv.
3. Om er webbshop
Mellan vilka datum ska kläderna finnas tillgängliga för försäljning? Er webbshop kan upprättas på en och samma dag och vanligtvis brukar en shop ligga uppe under 2-3 veckor. Kläderna levereras ca 10 arbetsdagar efter att shopen stängt. Shopen öppnas och stängs enkelt och ni kan på så sätt ha flera köpperioder under läsåret.
4. Marknadsföringen
Flyers, affischer och brev hem ingår i beställningen av en skolkollektion. Tillsammans tar vi fram det så att det passar er skola.
5. Ansvarig på skolan
För att allt kring skolkollektionen ska flyta på bra behöver ni utse en beställningsansvarig/kontaktperson på skolan.
Beställa i webbshopen

Att beställa

Logga in till skolans webbshop via vår sajt. Lösenordet hittar ni i det informationsmaterial som ni fått via skolan och samma lösenrod gäller för alla på skolan, fråga en klasskompis eller lärare om du tappat eller glömt den. Beställningen av kläder görs i den för skolan specifikt upprättade webbshopen. I samråd med skolan bestäms hur länge webbshopen ska finnas tillgänglig, vanligtvis 2 veckor.

Elever under 18 år lägger sin order tillsammans med målsman varefter en orderbekräftelse skickas direkt till angiven e-postadress. Observera att beställningen är bindande då kläderna med tryck tas fram specifikt för enskild beställare. Läs mer om våra köpvillkor under Ångerrätt & reklamation på Kundservicesidorna.

Rätt storlek med storleksguiden

Så här mäter du rätt!
För att hitta rätt storlek är det lättast att mäta ett liknande plagg hemma. Lägg plagget på en plan yta, använd måttband och var noga med att inte sträcka plagget. Mätpunkterna hittar du på respektive produktkort under fliken Storleksguiden.
En Medium är inte alltid en Medium
Måtten för exempelvis en Small eller Medium skiljer sig mellan klädmärken och leverantörer. Plaggets modell kan också spela in och man bör vara uppmärksam på exempelvis figursytt, s.k. slim fit och därför kontrollmäta efter storlekstabellen i produktkortet.
Skillnaden på tjej- och killplagg
I regel är killplaggen större i storlekarna och mindre figurnära i modellen. Men det finns inget som säger att tjejer inte kan beställa dem, tvärtom! Väljer du ett killplagg blir passformen lite lösare, over sized som det heter enligt modeoraklen.
Slim Fit, Raglan, Jersey bomull, flossad insida – vad betyder det?
Slim fit betyder att plagget är figursytt och har en snävare passform. Raglan är en skärning där axelsömmen löper från nacken och ner till armhålan. Raglan är en klassisk söm för sportiga collegekläder. I Fashion hittar du Jersey bomull i pikétröjan, det betyder att bomullen är kammad och slät som en vanlig t-shirt istället för det traditionella våffelmönstret i den lite grövre pikén. Att insidan på ett collegeplagg är flossad innebär att insidan är borstad och på så sätt blivit mjuk och fluffig som fleece.
Tvättråd för tryck & plagg

Tvättråd
För att plagg och tryck ska hålla i både färg och form rekommenderar vi att tvätta i högst 40 grader. Undvik även att tumla plagget och att stryka direkt på själva trycket.
Betala i webbshopen

Betala tryggt och säkert

För att kunna erbjuda en säker kortbetalning över Internet har vi valt att samarbeta med en erkänd leverantör som erbjuder säkra betallösningar över Internet. Vår betalningslösning hanteras av DIBS som idag levererar sina betalningstjänster till mer än 8500 kunder i 17 länder och är den ledande leverantören av betalningslösningar i Skandinavien.

Ingen kreditkortsinformation lagras i våra system utan all kortinformation och transaktioner överförs via den senaste säkerhetstekniken för kontokortsbetalningar på nätet via 3D Secure till DIBS som hanterar all kreditkortsinformation och betalningstransaktioner åt oss.

Betala med kreditkort
Betalningen sker direkt via DIBS med ditt VISA eller Master/Eurocard, vi tar inte American Express eller Diners.
Till DIBS.
Klarna faktura

Vid fakturabetalning tillkommer en avgift från Klarna om 39 kr inkl. moms som erläggs direkt i webbshopen. För att handla mot faktura måste du vara minst 18 år och en förenklad kreditprövning utan kännedomskopia genomförs i samband med köpet. Din mottagaradress måste dessutom vara din folkbokföringsadress eftersom den automatiskt blir gällande som faktureringsadress.

Fakturan skickas separat i samband med att skolkläderna skickas till dig, ca 10 arbetsdagar efter att webbshopen stängts ner. Betalning gör du sen enkelt till angivet bankgironummer senast 14 dagar efter leverans. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med tillåtet belopp enligt lag f.n. 50 kr samt dröjsmålsränta med 2 % per månad samt gällande referensränta. Till Klarna.

Klarna konto
Ibland är det bra att kunna betala i sin egen takt. Med Klarna konto väljer du själv hur mycket du betalar varje månad och samlar alla dina köp via Klarna på ett konto och en faktura, oavsett antal köp.
Till Klarna.
Rabatter
Rabattkoder fylls i direkt i kassan. På grund av administrativa skäl kan vi inte dra några rabatter i efterhand.
Användarvillkor

Cookies

En cookie är en liten textfil som skickas från en webbplats och sedan lagras lokalt på besökarens hårddisk.

Du kan i din browser själv välja en inställning som gör att du får ett meddelande innan en webbplats skickar en cookie till din dator. Du kan sedan välja att acceptera eller avvisa cookien. Du kan också välja att inte ta emot några cookies överhuvudtaget. Eftersom olika browsers fungerar på olika sätt så kan du söka i din hjälpmeny för att hitta inställningen på din browser.

Om du väljer att inte acceptera några cookies så kan du fortfarande besöka vår webbplats. Du kommer däremot inte att kunna besöka skolans webbshop online.

Cookien låter oss veta om du besökt vår webbplats tidigare och vilka av våra sidor du varit inne på. Vi använder aldrig cookies för att lagra personlig information om dig utan endast för att underlätta ditt besök hos oss eller för att kunna följa antalet besökare.

Länkar
Skolplagget.se kan innehålla länkar till andra webbplatser som inte står under vår kontroll. Vi kan inte ansvara för integritetsskydd eller innehåll på dessa webbplatser utan tillhandahåller länkarna för att underlätta för våra besökare att hitta mer information inom specifika områden.
Upphovsrätt
Innehållet på den här webbplatsen är upphovsrättsligt skyddat och tillhör Skolpagget.se.
Personuppgifter
Vi tar ansvar för alla personuppgifter, som t.ex. namn, adress och födelsedata, som du lämnar till oss eller som vi får del av vid köp eller prenumererar på nyhetsbrev. Skolplagget följer och hanterar dina personuppgifter enligt PuL (Personuppgiftslagen).
Varför samlar vi in uppgifter?
Genom att lämna dina personuppgifter ger du ditt samtycke till att vi använder insamlad information för att fullgöra våra åtaganden mot dig och tillhandahålla den service du förväntar dig. Det kan handla om att spara din köphistoria för att du ska kunna ändra den i efterhand, leverera de varor du beställt, utföra kreditkontroll, skicka information samt andra erbjudanden för marknadsföringsändamål. Om några problem uppstår när vi skall leverera varor till dig kommer vi att använda uppgifterna för att komma i kontakt med dig.
Vem får tillgång till uppgifterna?
Vi förmedlar/säljer/byter aldrig dina uppgifter till tredje part för marknadsföring. Uppgifter som vidarebefordras till tredje part används enbart för att uppfylla våra åtaganden gentemot dig. Skolplagget vidarebefordrar t.ex. adressuppgifter till leverantörer och speditörer i samband med leveranser.
Hur länge lagras dina uppgifter?
Dina uppgifter lagras bara så länge som krävs för att utföra våra tjänster, eller så länge som det föreskrivs i lag.
Hur skyddar vi dina uppgifter?
Vi har vidtagit tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda dina uppgifter mot t.ex. förlust, manipulation eller obehörig åtkomst. Vi anpassar kontinuerligt våra säkerhetsåtgärder till den fortlöpande tekniska utvecklingen. I webbshopen online skyddar vi dina uppgifter med hjälp av kryptering. SSL står för Secure Sockets Layer och är en funktion som gör att all information som skickas mellan köparen och säljaren krypteras.